nieuws

DSM Sinochem Pharmaceuticals opent nieuwe fermentor

Publicatie

7 dec 2017

Categorie

Het Nieuwe Produceren

Soort

nieuws

Tags

DSM Sinochem Pharmaceuticals

DSM Sinochem Pharmaceuticals (DSP) in Delft neemt vandaag officieel een nieuwe fermentor in gebruik. De nieuwste aanwinst is een direct gevolg van de stijgende vraag naar duurzaam geproduceerde 7-ADCA, een belangrijke bouwsteen voor cefalosporine antibiotica.

In tegenstelling tot de traditionele chemische productiemethode, is de fermentatieve productiewijze volgens DSP schoon voor het milieu, sneller en efficiënter, omdat in dezelfde tijd meer geproduceerd kan worden.

Ongevoelig

Wereldwijd raken steeds meer mensen en dieren ongevoelig voor antibiotica. Een van de oorzaken is overmatig en verkeerd antibioticagebruik. Een tweede boosdoener is onzorgvuldige productie door farmaceutische bedrijven in bijvoorbeeld India en China. Door lozing van afval komen antibiotica residuen vrij in de omgeving van deze fabrieken, resulterend in resistente bacteriën. DSP zuivert al haar afvalwater minutieus in eigen zuiveringsinstallaties en gaat daarmee het vrijkomen van antibiotica residuen in het milieu tegen.

Naast het vieren van de opening van de fermentor, vier DSP vandaag ook het toenemende wereldwijde bewustzijn ten aanzien van duurzaam geproduceerde antibiotica.