nieuws

AkzoNobel onderzoekt afsplitsing Specialty Chemicals

Publicatie

9 mrt 2017

Categorie

Soort

nieuws

Tags

afsplitsing, AkzoNobel, Specialty Chemicals

AkzoNobel heeft bekend gemaakt dat het strategische opties onderzoekt voor een afsplitsing van haar Specialty Chemicals business. Dit besluit is genomen nadat AkzoNobel had besloten tot het afwijzen van een ongevraagd, niet-bindend en voorwaardelijk voorstel van PPG Industries Inc. voor alle uitgegeven en uitstaande aandelen AkzoNobel.

AkzoNobel is een internationaal opererend verf- en coatingsonderneming en producent van specialistische chemicaliën. In de laatste twee jaar heeft het bedrijf uitstekende resultaten behaald. Ton Büchner, CEO van AkzoNobel laat weten dat AkzoNobel hierdoor in staat is om groeimogelijkheden te onderzoeken. “Er waren toekomstplannen om in de toekomst Specialty Chemicals business af te splitsen en deze zijn door het voorstel van PPG in een versnelling geraakt.”

Unaniem afgewezen

AkzoNobel maakt bekend dat het antwoord op het voorstel van PPG een ‘ferme nee’ was. Büchner: “Het voorstel is een onderwaardering van ons bedrijf met aanzienlijke risico’s en onzekerheden. Het voorstel is niet in het belang van stakeholders van AkzoNobel, inclusief aandeelhouders, klanten en medewerkers, en wij hebben het daarom unaniem afgewezen.”

Afsplitsing

AkzoNobel behaalde in 2016 een omzet van €14,2 miljard. Specialty Chemicals was goed voor een omzet van €4,8 miljard. De Specialty Chemicals activiteiten omvatten een breed portfolio van technologieën en chemicaliën, die eindgebruikers bedienen in verschillende segmenten waaronder bouw, industrie en transport. Volgens AkzoNobel stelt de afsplitsing Specialty Chemicals in staat om haar leidende positie versneld uit te bouwen in een aantal marktsegmenten.

De komende maanden wordt de afsplitsing onderzocht. Ook een zelfstandige beursnotering wordt onderzocht. Te zijner tijd worden hierover meer details naar buiten gebracht.

Bron: AkzoNobel