nieuws

Groningen Seaports wereldleider als Ecoport

Publicatie

15 mei 2018

Categorie

Het Nieuwe Produceren

Soort

nieuws

Tags

duurzaamheid, Ecoport, keurmerk

Groningen Seaports ontvangt komende donderdag voor de zesde maal het felbegeerde ecoports-certificaat. Het is voor het eerst dat een haven dit certificaat voor de zesde achtereenvolgende keer ontvangt. Groningen Seaports laat hiermee zien dat het continu milieu- en duurzaamheidsprestaties levert in haar havens (Delfzijl en Eemshaven) en haven-gerelateerde bedrijventerreinen.

Ecoports is een wereldwijd keurmerk voor duurzame havens die iedere twee jaar voortgang boeken in de milieuprestaties. Groningen Seaports ontvangt het certificaat omdat is geconstateerd dat het havenbedrijf veel doet om duurzaamheid en milieumaatregelen in haar gebied te ontwikkelen en te waarborgen. Denk hierbij aan de realisatie van industriewaterleiding, stoomleiding, waterstof, zonnepark, maar ook natuurmonitoring en onderzoek naar hergebruik van composieten.

Havenbijeenkomst

Het certificaat wordt donderdag uitgereikt door Isabelle Ryckbost, secretaris generaal van de Europese zeehavensorganisatie, aan Cas König, directeur Groningen Seaports. Dit gebeurt tijdens een trilaterale havenbijeenkomst, waar ook de waddenhavens van Duitsland en Denemarken aanwezig zullen zijn. Tijdens de bijeenkomst worden ervaringen en projecten uitgewisseld, en zal er aandacht zijn voor duurzaamheid. Volgende week vrijdag worden afspraken gemaakt over gezamenlijke ambities voor de Waddenzee.

 

 

 

Bron: Groningen Seaports