nieuws

Sekisui breidt activiteiten in Nederland uit

Publicatie

10 aug 2018

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

nieuwe fabriek, Sekisui

Sekisui richt een nieuw bedrijf op voor de productie van thermische interfacematerialen voor milieuvriendelijke voertuigen. Hiervoor bouwt het Japanse bedrijf een nieuwe fabriek in Roermond.

Het plan is om circa 12,3 miljoen euro te investeren in het opzetten van het nieuwe bedrijf, waaronder de bouw van de nieuwe fabriek. Het nieuwe bedrijf ,Sekisui Polymatech genaamd, wordt een volle dochteronderneming van Sekisui. Volgens de planning wordt de fabriek operationeel in het voorjaar van 2020.

Aan thermische interfacematerialen is steeds meer behoefte in de industrie. In Europa worden veel milieuvriendelijke voertuigen zoals elektrische en plug-in hybride voertuigen ontwikkeld. De voorspelling is dat de productie van deze voertuigen in boekjaar 2025 stijgt tot 12,5 miljoen, ongeveer het tienvoudige van het aantal in 2017. Met deze tendens neemt de vraag naar maatregelen tegen de hitte van de lithium-ionbatterijen, die worden gebruikt om dergelijke voertuigen aan te drijven, in rap tempo toe. De thermische interfacematerialen van Sekisui Polymatech zorgen voor een hoge warmtegeleiding en bieden slijtweerstand voor doseerapparatuur en een lage uitgassing voor het product zelf.